تحولات لبنان و فلسطین

رژیم صهیونیستی به دلیل وحشت از عملیات زمینی حزب‌الله تلاش دارد با حملات هوایی سنگین مقاومت را وادار به تغییر راهبرد در قبال غزه نماید، ولی نکته اینجاست که علاوه بر موشک و پهپاد، یگان رضوان سلاح راهبردی مقاومت در این نبرد خواهد بود.

هدف صهیونیست‌ها از تشدید حملات هوایی و ترور فرماندهان حزب‌الله چیست؟

حمله روز قبل رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت که منجر به شهادت دست‌کم ۳۷ نفر و زخمی‌شدن ۶۶  نفر دیگر شد جدیدترین اقدام تل آویو علیه لبنان بود. هدف این حمله وحشیانه دو ساختمان در محله قائم بیروت بود که براساس ادعای رسانه‌ها ابراهیم عقیل، از فرماندهان ارشد نظامی حزب‌الله به همراه تعدادی از فرماندهان گردان رضوان در این جلسه حضور داشتند.

این حمله در راستای راهبرد رژیم صهیونیستی در خصوص توسعه دامنه درگیری‌ها در جبهه شمالی است که از روز دوشنبه به طور رسمی از آن رونمایی شد و حملات هک سایبری در روزهای سه شنبه و چهارشنبه گواهی بر صحت این ماجرا بود.

حمله عصر جمعه به ضاحیه شدیدترین حمله هوایی به بیروت از زمان آغاز جبهه پشتیبانی حزب الله علیه رژیم صهیونیستی در ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تا به امروز بوده است که طی آن دو ساختمان با چهار موشک تخریب شدند. همچنین «دانیل هاگاری»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی هم برخلاف حملات هک سایبری که مقامات رسمی رژیم از پذیرش مسئولیت آن استنکاف کرده بودند، این بار روبروی دوربین قرار گرفت و تاکید کرد که این حمله واکنشی به عملیات گردان رضوان مقاومت اسلامی لبنان در نوار مرزی فلسطین اشغالی و لبنان در شب پنج شنبه بوده است.

براساس گزارش رسانه‌ها، نیروهای یگان رضوان که مهمترین واحد کماندویی مقاومت اسلامی لبنان محسوب می‌شوند، با موفقیت از خطوط دشمن صهیونیستی عبور کردند و وارد خاک فلسطین اشغالی شدند. صهیونیست‌ها مدعی هستند که دو نفر از این رزمندگان مقاومت در جریان درگیری پنج شنبه شب با نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده‌اند ولی باقی نیروها با موفقیت به پایگاه خودشان در داخل خاک لبنان بازگشتند.

این عملیات موفقیت آمیز کماندویی جهت شناسایی مواضع دشمن منجر به وحشت صهیونیست‌ها شد، تا جایی که برخی رسانه های صهیونیستی از آن با عنوان هفت اکتبر جدید یاد کردند. صهیونیست‌ها در شرایطی دست به حمله هوایی زدند که به دلیل نگرانی از توان حزب‌الله و ضرباتی که در جنگ ۲۰۰۶ متحمل شدند، جرات اندیشیدن به سناریوهای نبرد زمینی با حزب الله را ندارند.

از سوی دیگر نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در نتیجه گرفتار شدن در نبرد غزه دچار فرسایش شده است که این فرسایش از دو جنبه حائز اهمیت است: در وهله نخست از نظر نیروی رزم صهیونیست‌ها دچار ضعف هستند و بنابر گزارش‌ها دستکم ده هزار نیروی تازه نفس برای ادامه نبردها در شمال و جنوب مورد نیاز است. این امر به حدی جدی است که دولت راست گرای رژیم صهیونیستی برای تامین این کسری نیرو، وادار به فراخوان یهودیان حریدی به خدمت سربازی شده است.

در وهله دوم کمبود ذخایر تسلیحاتی به ویژه گلوله‌های توپ که نقش کلیدی در نبردهای زمینی دارد، دومین چالش ارتش رژیم صهیونیستی در نبرد زمینی جبهه شمالی محسوب می‌شود.

علاوه براین جغرافیای کوهستانی مرز لبنان با فلسطین اشغالی و تجربیات حزب‌الله در نبردهای زمینی به ویژه در نبرد با تروریست‌ها در سوریه دلایل دیگری است که صهیونیست‌ها را از جنگ زمینی می‌ترساند.

همین ترس باعث می‌شود تا رژیم صهیونیستی تمایل داشته باشد تا نبرد را روی هوا دنبال نماید که به لطف کمک‌های نامحدود آمریکا، نقطه اتکا و برتری این رژیم محسوب می‌شود. با این حال چشم‌انداز تحولات حاکی از آن است که مقاومت پس از عبور رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز و قواعد نبرد بعد از حملات سه شنبه و چهارشنبه خونین بیروت، مرزی برای نبرد با صهیونیست‌ها نخواهد داشت، چه روی زمین و چه روی هوا.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.